info@breusterbrouwers.nl

Terugblik brouwseizoen 2018

Breuster Brouwers > Laatste nieuws > Laatste nieuws > Terugblik brouwseizoen 2018

Terugblik brouwseizoen 2018

Geplaatst door: bb_admin
Categorie: Laatste nieuws

Zo op het einde van het jaar is het een traditie om terug te kijken op het afgelopen jaar. 2018 was het eerste “volle” jaar dat onze brouwerij operationeel was. Het was voor ons ook een jaar met verschillende hoogte punten.

In 2018 lanceerden wij een aantal nieuwe bieren. Onze seizoensbieren Savelsbock Lente en Herfst editie. Daarnaast Sergeant Pinckaers dat speciaal werd gebrouwen voor de historische herdenking van het einde van de eerste wereldoorlog. Samen met de Stichting Verborgen Verhalen, tekenaar Toine Dekkers en onze etiket ontwerpster Marleen Fekkers werd een prachtig etiket ontworpen. Dit etiket is uitgeroepen door de BAV tot een van de mooiste tien bieretiketten van Nederland. Hier zijn wij als kleine brouwerij natuurlijk erg trots op.

In 2018 kwam ook ons kersenbier Zoor Lewieke op de markt. Een ongezoet kersenbier, gemaakt van kersen van Eijsdense bodem. In het najaar kwam Martinus van stal. Martinus is een zwart bier, gemaakt voor de ervaren bierdrinker, pittig in afdronk, stevig gehopt. Ook kregen wij de kans om voor de band Jick Munro and the Amazing Lazerbeams hun “Old Joe’s Brew” te brouwen.

Kortom een jaar waarin we als brouwers niet stil hebben gestaan. Maar onze brouwerij zou geen bestaansrecht hebben zonder onze klanten, de vaste afnemers van onze bieren, onze vaste biergenieters, bezoekers van onze brouwerij en proeflokaal en vrienden. Wij willen jullie als bierliefhebbers hartelijk bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij als Breuster Brouwers hebben voor het komende jaar nieuwe plannen gemaakt. Buiten onze vaste bierlijn zullen er minimaal 3 nieuwe bieren worden gelanceerd. Te denken valt onder andere aan een EPA (Eijsdener Pale Ale) en een Saison. Daarnaast zijn we nu reeds bezig met een proefbrouwsel met een Mère de Boebel BAB (Barrel Aged Boebel). Onze welbekende quadruppel, maar dan met een langere lagering op portvaten van eikenhout. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid voor horeca, ondernemers, evenementen en particulieren om een eigen bier te laten brouwen.

Wij wensen jullie fijne feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar. Louis, Edo, Ron

Geef een reactie

Send this to a friend