info@breusterbrouwers.nl

Koken met Breuster Brouwers

Breuster Brouwers > Koken met Breuster Brouwers

Koken met de Breuster Brouwers

MOSSELEN OP BREUSTER BROUWERS' WIJZE

Ingrediënten:
Mosselen
1 stang prei
2 stukken bleekselderij
1 rode paprika
1 grote wortel
Twee tomaten
Spaanse peper
Stukje gember
Platte peterselie
Koriander (niet te veel )
2 tenen knoflook
Eetlepel kruidenboter
Halve fles Sergeant Pinckears

Snijd de groente in stukken. Schil de knoflook en gember en snij deze in kleine stukjes. Snij de spaanse peper in kleine ringetjes. Hak de kruiden fijn. Maak de mosselen schoon en doe ze in de pan.

Voeg alle ingrediënten toe en laat het geheel lekker stomen. Voeg de Sergeant Pinckears toe (kan ook met Savelsbock of Pieth). Naar smaak een beetje zout toevoegen met de molen.

De mosselen zijn klaar als ze allemaal open zijn. Niet te lang laten koken. Schenk de rest van de Sergeant Pinckaers in een origineel Breuster Brouwers glas, en geniet.

Smakelijk eten!

RISOTTO MET SAVELSBOCK, LENTEBOCK

Ingrediënten:
– goede risotto rijst
– 2 sjalotten
– knoflook
– champignons
– spekjes
– groene asperges
– bouillon blokjes
– 1 fles BB Savelsbock
– parmezaanse kaas
Olijfolie, peper, zout

Snipper de ui en de knoflook. Snij de asperges in stukjes (kan ook met andere groente, bijv. courgette), de champignons in kwarten. Zet ketel water op en voeg hier twee bouillonblokjes aan toe.

Doe de olie in een pan, en fruit de sjalotten en knoflook. Voeg de risotto-rijst toe, en roer dit goed. Als de rijstkorrels goed bedekt zijn met olie, blus het geheel af met de Breuster Brouwers SavelsBock, laat geheel in koken, roer af en toe door.

Voeg steeds een kleine hoeveelheid bouillon toe tot de rijst onderwater staat, roer door, en herhaal dit. Doe olie in hapjespan, bak de spekjes aan, voeg de groente en champignons toe, blancheer zachtjes. Als de risotto gaar is, voeg het groente – spekmengsel toe en roer door.

Serveer met vers geraspte parmezaan.

Smaakt heerlijk met een Cramignon van Breuster Brouwers of een zoete Italiaanse wijn.

Sjmoakelik

PASTINAAKSOEP MET PIETH

Benodigdheden voor 4 personen
1 fles Breuster Brouwers Pieth
4 Pastinaken
1 ui
1 prei
1 pakje room
Takjes peterselie
Hazelnoten stukjes
3 Laurierblaadjes
2 tenen knoflook
2 bouillonblokjes (groente)
1 – 2 eetlepels mosterd

Bereiding:
Snij de geschilde pastinaak in stukjes, en de prei in ringen. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit olijfolie in een soeppan en voeg hier de ui, knoflook en prei aan toe, fruit dit gedurende 5 minuten. Voeg vervolgens 800 ml water toe, de bouillonblokjes, de laurier en de pastinaak. Breng het geheel aan de kook gedurende 10 minuten.

Vis de laurier uit de soep en pureer het geheel. Voeg de room en mosterd toe en laat de soep rustig koken. Voeg een halve fles Pieth toe aan de soep. Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Garneer met fijngehakte peterselie en geroosterde hazelnoten.

Flankeer soepje met chiabatta brood met zeezout boter (en de rest van de Pieth).

Smakelijk!

STOOFVLEES OP BREUSTER BROUWERS' WIJZE

Benodigdheden:
600 – 700 gr runderlappen
Boter
2 theetlepels (frambozen) azijn (Breusterhöfke)
2 laurier blaadjes
2-3 takjes verse tijm
2 flesjes Breuster Brouwers Herfstbock
2 eetlepels bloem
1 grote winterpeen
1 ui
1 volle eetlepel bruine suiker
Vers gemalen peper

Werkwijze:
Snipper de ui, snij de wortel in kleine kwartjes. Snijd het vlees in handzame stukken en bestrooi het met peper en zout. Verhit boter in braadpan en bak hierin het vlees aan. Voeg de ui toe en laat dit ff mee bruinen. Voeg de wortel en de bloem toe, en roer alles goed door.

Blus het geheel af met een flesje Breuster Brouwers Herfstbock. Voeg de tijm, laurier en azijn toe, en laat het geheel ruim twee uur zacht sudderen. Pak een tweede fles Herfstbock en schenk deze in een glas, geniet er van.

Verwijder op het eind de tijmtakjes en de laurier blaadjes. Voeg de suiker toe, roer goed door en breng het geheel evt. op smaak met peper en zout.

Laat het smaken!

INGEMAAKTE SJALOTTEN OP BREUSTER BROUWERS' WIJZE

Benodigdheden:
2 flesjes Mère de Boebel
2 dl Balsamico azijn
100 gram basterdsuiker
1 kg sjalotten
Eetlepel gemalen curcuma
Kruiden naar believen (laurier, rozemarijn en kaneel toegevoegd)

Bereiding
Maak allereerst de sjalotten schoon. Schenk vervolgens de Mère de Boebel in een kookpan, voeg alle ingrediënten toe en breng aan de kook.

Als de sjalotten beetgaar zijn deze overzetten in een weckpot. Aanvullen met het kookvocht en kruiden.

Laat het smaken!

Send this to a friend