info@breusterbrouwers.nl

Bierbrouwerij

Breuster Brouwers > Bierbrouwerij

De ambtelijke bierbrouwerij met een knipoog naar heem en historie

Breuster Brouwers, de bierbrouwerij van het Culinair Historisch Centrum voor Zuid-Limburg in Museum Het Ursulinenconvent te Eijsden-Margraten, is opgericht op 11 mei 2017. De eerste bieren werden gepresenteerd tijdens de Streekmarkt ‘Proeven van het Land’ op zondag 8 oktober 2017.

In de meest zuidelijke gemeente van Nederland is de ambachtelijke bierbrouwerij Breuster Brouwers gelegen in de gewelfde kelders van het monumentale Ursulinen Convent. Hier runnen de enthousiaste brouwers een bierbrouwerij en een proeflokaal. In dezelfde kelder is ook een biologische kaasmakerij gevestigd. De brouwerij is onderdeel van het Culinair Historisch Centrum voor Zuid-Limburg in de gemeente Eijsden-Margraten en onderscheidt zich door kleinschalige smakelijke bieren te maken met een knipoog naar heem en historie.

De Breuster Brouwers voeren een vast aanbod aan bieren als Mère de Boebel (een zwaarder donker bier genoemd naar een zuster van het voormalige pensionaat) en Pieth (een blond bier). Daarnaast worden er ook seizoensbieren gemaakt zoals Savelsbock (lente en herfst), speciaalbieren zoals Martinus (Zwaardere Porter/Stout) en gelegenheidsbieren (Sergeant Pinckaers).

De brouwerij is kleinschalig en experimenteel. Er wordt wekelijks rond de 200 liter bier gebrouwen in open ketels. Het volledige productieproces van brouw tot botteling wordt handmatig en in eigen beheer uitgevoerd.

De bieren van Breuster Brouwers zijn verkrijgbaar via de brouwerij, lokale winkeliers en horeca in Eijsden en omgeving. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de bieren te proeven tijdens proeverijen in het proeflokaal van de brouwerij, met een interessante uitleg van de brouwers.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor het brouwen van een eigen bier; dit uiteraard in overleg met de brouwers.

We zijn trouw aan onszelf en verbinden ons ertoe om altijd op ons best te presteren.

Brouwerij en proeflokaal

De Ambachtelijke brouwerij Breuster Brouwers, Sjevraoje Geitenkaas en het proeflokaal bevinden zich in de gewelfde kelder onder de kloosterkapel van Het Ursulinenconvent en zijn onderdeel van het Culinair Historisch Centrum voor Zuid-Limburg in de gemeente Eijsden-Margraten.

Culinair Historisch Centrum

Meer informatie over het Culinair Centrum is te verkrijgen via de receptie van het Ursulinen Convent, Breusterstraat 27 te Eijsden. Telefonisch bereikbaar op nummer 043-7370202 of stuur een email naar info@ursulinenconvent.com. Meerdere informatie is ook te vinden op de website van het Ursulinenconvent.

We zijn trouw aan onszelf en streven ernaar om altijd op ons best te presteren.

Veel gestelde vragen

Er is geen minimum bestelling, maar waarom maar een flesje bestellen terwijl we meerdere mooie bieren op voorraad hebben? Je zou jezelf echt te kort doen. We hebben in de brouwerij altijd een mooie aanbieding voor iedere bierliefhebber! Stuur ons een mailtje voor meer info breusterbrouwers@gmail.com.

Natuurlijk! Leuk! Op afspraak zijn er rondleidingen in de brouwerij, dit in combinatie met een proeverij. Ook kan naar believen een kaasproeverij gecombineerd worden in samenwerking met onze buurman Sjevroaje kaas.  Daarnaast is een rondleiding ook te combineren met een museum tour door het Ursulinen Convent.

De Breuster Brouwers zijn te vinden in de gewelfde kelders van het Ursulinen Convent. Naast de brouwerij is hier tevens het proeflokaal gevestigd, daarnaast ook de kaasmakerij van Sjevroaje kaas. Dit alles is een onderdeel van het Culinair Historisch centrun in het Ursulinen Convent.

Helaas bezorgen wij niet in het buitenland. Onze brouwerij ligt op een steenworp afstand van de grens met België en Duitsland. Dus waarom niet gewoon een bezoekje brengen aan onze brouwerij?

Send this to a friend